Hur kan jag få ett lån utan säkerhet?

Om du inte äger ett hem eller har andra värdefulla egendomar som du kan använda som säkerherhet kanske du tror att du inte kommer att kunna få ett lån för att finansiera ett stort inköp. Om detta är fallet kan ett lån utan säkerhet vara ett bra alternativ för dig. Medan kvalifikationer för att få ett personligt lån trots dålig kredithistorik eller säkerhet är tuffare än säkrade lån, är det fortfarande möjligt för de flesta att bli beviljad ett sådant lån. Lån utan säkerhet är avsedda för personer som inte äger en bostad eller har annan värdefull egendom eller som kanske inte har en lång kredithistoria eftersom de är unga och har inte haft mycket tid att etablera en.

Om du har misskött betalningar tidigare kan det krävas lite tålamod för att hitta ett personligt lån. Den viktigaste faktorn långivare sätter vikt på när personer ansöker om att få låna pengar genom ett personligt lån är att försäkra sig om en regelbunden inkomstkälla. En bevisad historik av sysselsättning och stabilitet kan vara en avgörande faktor i beslutet att godkänna en potentiell låntagare eller inte. Inkomster kommer att vara en viktig faktor för vilket belopp och till vilken ränta lånet kan bli beviljad till. Sökande som är gift, har fast anställning, och har bott på samma adress i minst två år kommer att ha lättast att låna pengar utan säkerhet men även människor som inte uppfyller dessa krav kan fortfarande få ett lån, men då till en lite högre ränta.

Långivare kommer att överväga din inkomst vid ansökan om att få låna pengar och kommer vanligtvis att be om bevis på inkomst i form av lön eller pension för att försäkra sig om att kommer att kunna tillbaks lånet. Vanligast är att inkomstuppgifter hämtas in från centrala register men det kan också bli aktuellt med en kontroll hos din arbetsgivare för att säkerställa att du har kvar ditt jobb. Om du behöver råd om lån kan du bland annat få gratis hjälp från din bank eller kommunens konsumentvägledning.

Låntagaren kommer också att göra en prövning som omfattar en kopia av din kredit historia och kreditvärdering. Ju högre din inkomst är och desto bättre din kredit historia och kreditbetyg är desto lägre kommer din ränta att bli. Inkomst och ett gott rykte som låntagare är de två viktigaste faktorerna när de ansöker om lån utan säkerhet och helt avgörande för om banken kommer att låna ut pengar till dig.

Vanligtvis kommer långivare att bevilja ett mindre belopp för lån utan säkerhet. Detta beror på att de tar en större risk eftersom de inte har någon egendom eller andra försäkringar som kan garantera lånet om du skulle få problem att betala. Eftersom det inte finns någon egendom som ställts som säkerhet för ett lån kan utlåningen vara ganska riskfylld. Lån utan säkerhet kommer fortfarande med en rad olika villkor, vilket innebär att lånebeloppet, antalet år måste du betala, räntan, och månadsbelopp varierar beroende på dina omständigheter. Ibland kan faktiskt ett sms lån underlätta om du befinner dig i en knepig situation.