Låna 1000 kronor via sms lån

Ett smslån på 1000 kronor är en ganska vanligt förekommande lånesumma. När man lånar pengar genom sms lån, är det ofta för att snabbt tillgodose ett behov av pengar, och för det ändamålet har vi bakom sajten märkt att 1000 kronor ofta är tillräckligt. Några vanliga frågor vi fått är om det går att låna pengar trots kreditprövning, om det går att låna utan UC och om det går att låna pengar trots betalningsanmärkningar.

Att låna pengar genom korta lån eller så kallade sms lån är något som väldigt många har visat intresse för. Denna typ av lån slog igenom på den svenska marknaden år 2006 och har sedan dess blivit otroligt populärt bland låntagare. Anledningen till att allt fler människor vänder sig till denna typ av lån är enligt vår mening att det är en mycket smidigare typ av lån där du får besked direkt till skillnad från om du tar ett lån hos banken.

En annan aspekt som kan vara värd att nämna är det faktum att många företag som erbjuder smslån också erbjuder lån trots betalningsanmärkning. Det är inte alla företag som gör detta men en hel del gör det. För några år sen var det rekordmånga företag som erbjöd lån trots betalningsanmärkningar och även om det inte är lika många företag som gör det nu så går det fortfarande att hitta dessa företag relativt lätt. Det ger dig som tidigare har haft svårt med ekonomin en möjlighet att låna pengar, ibland till och med räntefritt! När det gäller erbjudanden om räntefritt behövs det dock lite extra koll för att inte bli vilseledd. Det är nämligen skillnad på räntefria lån och gratis lån. När du lånar räntefritt kan du fortfarande få betala övriga kostnader som avgifter. Men när du lånar gratis betalar du inte tillbaka en krona mer än vad lånet kostade.

Snabblån utan UC, behåll din kreditvärdighet

En annan vanlig frågeställning vi ställts inför är frågan om UC och vad lån utan UC egentligen innebär. För att förklara detta lite enkelt, UC är en förkortning av Upplysningscentralen. UC är ett företag som ägs av bankerna och har som mål att samla information om dig som kund och bedöma din förmåga att betala eventuella lån och krediter. Bankerna gör alltså bedömningar genom kreditupplysningar från UC.

Regeringen har infört en lag som säger att alla företag som ska låna ut pengar först måste göra en kreditprövning av en potentiell kund innan några pengar lånas ut. Detta innebär att det inte längre är möjligt att få lån utan kreditprövning.
Tidigare fanns möjlighet till lån utan kreditprövning men då allt fler människor hamnade hos Kronofogden med obetalda skulder infördes kravet på kreditupplysning vilket omöjliggjorde att låna pengar utan kreditupplysning.

Vanliga frågor om att låna 1000 kr

Tanken med att sammanställa den här artikeln vara att skapa lite struktur i de frågeställningar som många nya låntagare ställs inför när de ska låna 1000 kr. De flesta är inte vana vid att låna ett så litet belopp vilket skapar ett behov till lättillgänglig information.

Nedan sammanfattar vi de primära frågor som vi i artikeln diskuterat.

Kan jag låna pengar utan kreditprövning?

Nej, det kan du inte göra längre.

Kan jag låna pengar utan UC?

Ja, det kan du göra. Även om företag måste göra en kreditprövning är det inte alla som gör det via UC.

Kan jag låna trots betalningsanmärkningar?

Ja, hos vissa långivare kan du det. Mer om vilka långivare som godkänner lån trots betalningsanmärkningar hittar du via http://smålånonline.se/.