Möjligheten att låna smslån med betalningsanmärkningar

Det finns flera aktörer som erbjuder dig som kund möjligheten att låna smslån med betalningsanmärkningar men det är långt ifrån alla som gör det. Jämför lån på www.kreditkoll.nu för att hitta de som gör det.

Att kunna låna smslån trots betalningsanmärkning är något som väldigt många låntagare uppskattar att kunna göra. En betalningsanmärkning innebär helt enkelt att du fått en anmärkning på din betalningsförmåga. Detta kan du få om du till exempel inte betalar dina räkningar eller fakturor i tid. Det är väldigt enkelt att dra på sig en betalningsanmärkning men det är desto svårare att bli av med en. Faktum är att en betalningsanmärkning sitter kvar i 3 år om du är privatperson. Och som företagare kan du få ha kvar din betalningsanmärkning i upp till 5 år.

En betalningsanmärkning kan leda till att du som privatperson inte kan få lån till bostad, teckna abonnemang eller handla. En betalningsanmärkning tillkommer som nämnt tidigare av att du inte skött dina betalningar. Många tror att det är Kronofogden som utfärdar betalningsanmärkningar, men detta är inte fallet. En betalningsanmärkning registreras av kreditupplysningsföretagen med hjälp av information som de samlat in från flera håll och myndigheter, t ex Kronofogdemyndigheten.

Undvik betalningsanmärkning – tänk på följande

Även om du är på semester måste du betala dina räkningar. Du kan inte skylla på att du inte haft tid att betala räkningarna då du varit på semester. Om du vet att du kommer att åka iväg och att du riskerar att få räkningar som förfaller under din vistelse på annan ort, se då till att betala dina räkningar innan du åker iväg, alternativt hittar du någon som kan hjälpa dig med att betala dina räkningar (det finns företag som åtar sig sådana uppgifter om vänner eller släktningar inte är ett alternativ).

Om du fått ett inkassokrav eller betalningsföreläggande från Kronofogdemyndigheten, läs noggrant igenom vad som står, spara alla handlingar och agera direkt om du anser att du inte är betalningsskyldig.

Om du fått ett betalningsföreläggande från Kronofogdemyndigheten betyder inte detta att du anses som betalningsskyldig än, det är helt enkelt en uppmaning att antingen betala eller bestrida den fordran som finns på dig. Om du inte protesterar mot fordran anses du medge att du är betalningsskyldig. Därför är det viktigt att bestrida fordran direkt om du känner att den är oriktig.

Hur bestrider jag en skuld?

Det är viktigt att inte bara kontakta personen/företaget som anser att du är skyldig de pengar. Vänd dig även till inkassoombudet om han eller hon har ett sådant, samt kronofogdemyndigheten om du fått ett betalningsföreläggande och protestera mot kravet.

Skriv då ett daterat brev där du förklarar tydligt varför du anser att skulden är oriktig samt varför du anser att du inte är betalningsskyldig och skicka in.

Om fordran på dig är riktig och du betalar in skulden direkt till fordringsägaren, meddela då även inkassobolaget detta direkt för att undvika att ärendet drivs vidare till Kronofogden.