Spara pengar genom att bila till Moseldalen

Moseldalen är en naturskön upplevelse i sydvästra Tyskland. I dalen flyter floden Mosel fram och på sluttningarna av floden odlas vinrankor av typen Riesling. Den som åker bil utmed Mosel får uppleva många vackra små samhällen där de lokala vinodlarna säljer sina viner. Cochem är en av de små städer man bör stanna till under en dag. Härifrån går flodbåtar som ger en enastående upplevelse i form av fin utsikt, god mat och gott vin.

Moseldalen är ett mycket populärt turistmål både sommar- och vintertid. På sommaren njuter man självklart på uteserveringarna under de varma sommarkvällarna, Gott vin på någon av de många flodbåtarna, eller så hyr man en cykel och trampar sig fram genom den natursköna dalgången. På vintern är alla julmarknader i Moseldalen något som lockar många turister. Den gamla bebyggelsen skapar en mycket trevlig julstämning samtidigt som man kan värma sig med en varm kopp glühwein.

För att ta sig till Moseldalen kör man först till Hamburg och sedan vidare på motorvägarna via Bremen, Münster, Dortmund, Köln och Bonn. Därefter kör man till Koblenz där Mosel mynnar ut i Rhen. En alternativ väg är att köra motorväg A7 från Hamburg ner till Hannover där du svänger av och kör mot Dortmund. Då slipper du köra genom de mycket tätbefolkade områdena i norra Ruhr-området. Från Köpenhamn är det 86 mil till Koblenz.

Om du planerar att åka till Moseldalen under vintern måste du tänka på att dubbade vinterdäck är förbjudna i Tyskland. Ertappas du med att köra på de tyska vägarna med dubbdäck kan du räkna med dryga böter. Dessutom får du körförbud med din bil såvida du inte lägger dig på knä och drar ut vartenda dubb ut däcken. Det är därför starkt rekommenderat att använda dubbfria vinterdäck, helårsdäck eller rentav sätta på sommardäcken om du ska till Tyskland under vintern.